Desert prajitura Valurile Dunarii

de Criss in Prajituri, 14 Noi 2013 | 222559 vizualizari

 

Sezonul visinelor a trecut de mult insa cred ca majoritatea dintre noi ne-am facut provizii si pentru iarna. Eu una mi-am pus cateva casolete cu visine pentru prajituri, mai ales ca aceasta e prajitura preferata a lui Alex. Desi am facut de multe ori aceasta prajitura, ceva nu mi-a placut, nu am fost pe deplin multumita de rezultat. Blatul mi se parea destul de sec si parca putin tare, astfel ca am testat o alta reteta si dupa parerea mea blatul acesta se potriveste perfect. Si crema am facut-o altfel decat pana acum, astfel ca in final am reusit sa obtin prajitura perfecta pentru Alex.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic zahar vanilat bourbon
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 500 g visine fara samburi
  • Crema:
  • 4 oua
  • 180 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 80 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat sau 1 pastaie de vanilie
  • 1 plic gelatina
  • 250 ml frisca lichida
  • Glazura:
  • 180 g ciocolata amaruie 
  • frisca lichida
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Valurile Dunarii:

Blat: Untul topit 1 minut la microunde se mixeaza cu zaharul, coaja de lamaie, vanilia si ouale intregi pana se fac basicute. Se adauga faina si praful de copt. Se toarna 2/3 din compozitie intr-o tava nu foarte mare (20x30 cm). In restul compozitiei se adauga 1 lingura cu varf de cacao, se omogenizeaza si se toarna deasupra compozitiei albe. Deasupra aluatului punem visinele si dam tava la cuptor la foc potrivit 25-30 minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Se scoate apoi blatul si se lasa la racit.

Crema: Mai intai se hidrateaza gelatina in putina apa. Se pune laptele la fiert cu pastaia de vanilie. Ouale se bat cu zaharul si faina pana se spumeaza. Se toarna laptele fierbinte peste oua, se amesteca bine, apoi se fierbe crema la foc mic pana se ingroasa ca o budinca. In crema fierbinte se adauga gelatina hidratata si se amesteca bine. Se lasa crema sa se raceasca apoi se amesteca cu frisca batuta. Se pune crema peste blat si se da la frigider o ora, timp in care se va intari suficient, apoi se glazureaza.  

Glazura: Se topeste ciocolata pe baie de aburi sau la microunde, apoi se amesteca cu frisca lichida, pana cand devine suficient de fluida pentru a putea fi intinsa frumos. Cu o furculita se fac valuri in ciocolata. Se lasa sa se intareasca glazura, apoi se poate taia praitura in cuburi. Pentru un aspect mai frumos, se pot indeparta marginile. Eu am preferat sa o las cu tot cu margini. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Valurile Dunarii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

felydov 1

27.01.2014, 10:00

Buna. Cata frisca ne trbuie pt glazura? Se pune frisca batuta la glazura?

nacularisa 1

11.05.2014, 19:14

kytz 1

08.06.2017, 10:11

Super deliciu această prăjitură!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura turnata, cu branza si visine