Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci

de lira in Dulciuri, 11 Iul 2010 | 46491 vizualizari

 

Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci este o reteta incercata foarte des, renumita si apreciata de multi dintre noi.
Taitei, branza, oua - sunt cateva dintre ingredientele retetei.

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci

  • 2 pachete de taitei lati (200g x 2)
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 200 g zahar
  • 500 g branza de vaci
  • 1 plic de zahar vanilat sau 1 lingurita de esenta
  • 100 g stafide
  • 1 praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci:

Preparare Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci

Taiteii se fierb in apa cu sare "conform instructiunilor de pe plic" (mama ce imi place cand vad chestia asta la retete :P )

Ouale se amesteca cu zaharul si se mixeaza pana se omogenizeaza. Adaugam esenta de vanilie, faina si branza, iar la sfarsit, amestecand cu o lingura de lemn, stafidele.
Compozitia de branza se amesteca intr-un bol cu taieteii scursi, lasandu-se cam un sfert in compozitie de-o parte.

Intr-o tava unsa cu ulei se pune tot arsenalul de taitei amestecati cu branza, iar deasupra se stratul de branza lasat de-o parte. Eu m-am hotarat in ultimul moment sa pun si un pic de scortisoara deasupra.

Tava se da la cuptor mic pana se rumeneaste deasupra.

Dupa ce scoateti tava din cuptor lasati sa se aceasca putin pentru a se aseza mai bine compozitia, fiind si mai usor de taiat pe urma. Merge foarte bine si rece.

Budinca de paste cu cas e o alta varianta buna de budinca. Daca sunteti amatori, si reteta de Spaghete cu branza la cuptor o sa va placa!

Voi faceti Taitei de casa?

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Vargabeles sau budinca de taitei cu branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Rocsi 1

11.07.2010, 23:33

asta e pentru mama ca ii place la nebunie

Teo 1

11.07.2010, 23:45

de ce si 4 linguri de faina ? oricum arata f. bine !

Panacris 1

05.08.2011, 21:51

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Inimioare indrăgostite