Varza dulce la cuptor-de post

de Bucataras Medi in Mancaruri de post, 25 Noi 2012 | 4349 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 verze potrivite
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 cana bulion
  • ulei
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • marar proaspat
  • 1 ardei gras rosu
  • 2-3 fire de ceapa verde sau 1 ceapa uscata
  • sare
  • piper macinat
  • 1 ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza dulce la cuptor-de post:

Taiem verzele fideluta, saram si apoi framantam bine cu ajutorul mainilor pana cand varza se inmoaie. Asezam varza astfel taiata intr-o cratita mai inalta si adaugam cimbrul, mararul taiat marunt,boiaua,ceapa taiata marunt,ardeiul gras taiat cubulete mai mari si condimentam cu piper macinat.Stropim cu putin ulei ,adaugam bulionul( pe care l-am diluat cu apa-cam jumatate de cana) si ardeiul iute pe care il crestam pe verticala in doua.Amestecam bine cu miscari stanga /dreapta ale cratitei..Dam la cuptor avand grija ca din cand in cand sa mai amestecam cu aceleasi miscari stanga/dreapta(daca in acest timp scade lichidul din cratita mai putem adauga apa).Dupa circa 30min. adaugam vinul si lasam in continuare la cuptor pana cand varza este bine facuta iar deasupra a prin o crusta frumoasa.

Facem o mamaliguta si alaturi de un ardei iute va invit la masa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza dulce la cuptor-de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

mirela0911 1

25.11.2012, 22:17

Ce bine arataaaaa!

Satisfyyourcravings 1

26.11.2012, 11:08

Yummy!

Mihaela11_jo 1

26.11.2012, 11:25

Ce pofta mi-ai facutttttttttttttttttttttttt
La fav

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti - de post