Varza murata

de Andra_Constantinescu in Muraturi, 7 Noi 2016 | 1224 vizualizari

 

Varza murata este nemaipomenita servita cu friptura de porc, sub forma de salata, calita sau sarmalute.

 

INGREDIENTE

  • 21 verze albe (57 kg);
  • 40 l apa (dintre care 4 l se fierb);
  • 1,5 kg sare grunjoasa;
  • doi porumbi;
  • doua gutui;
  • o legatura de marar uscat cu seminte.
Portii: 21
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza murata:

Varza se curata de foile urate de deasupra, iar cotorul ei se scobeste si se umple cu sare grunjoasa. Se umple un butoi cu varza pana la jumatate, dupa care se adauga porumbii, gutuile si mararul uscat. Se adauga din nou varza pana cand se umple butoiul.


Se fierb 1,3 kg sare grunjoasa in 4 l apa pana cand se topesc aproape de tot, dupa care aceasta saramura se toarna fierbinte peste varza. Se completeaza cu apa rece pana cand se umple butoiul.


Cu ajutorul unui furtun, care se introduce in butoi, se sufla in apa pentru a se imprastia sarea o data la 2-3 zile timp de 1-2 saptamani sau pana cand se mureaza varza. La cateva zile dupa ce varza incepe sa se mureze, se mai completeaza cu varza doar in cazul in care nu a incaput in butoi de prima data. In acelasi timp, se mai ia din zeama din butoi pentru ca aceasta sa nu dea pe dinafara atunci cand este adaugata o noua varza. Se continua cu suflarea pe furtun pana cand se mureaza si varza nou-introdusa.


Este nemaipomenita servita cu friptura de porc, sub forma de salata, calita sau sarmalute.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Varza murata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

MotanLaOale 1

07.11.2016, 22:51

iri_iri 1

08.11.2016, 09:00

Imi place dar o lasa pe soacra .....nu ma bag in treaba nimanui!

Panacris 1

11.11.2016, 13:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Varza murata de vara