Desert prajitura Vieneza

de Nadyne in Prajituri, 15 Dec 2016 | 15184 vizualizari

 

    O prajitura tare gustoasa, potrivita pentru masa de sarbatoare.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 120 g unt
  • 100 g zahar fin
  • 1 ou

Umplutura:

  • 7 oua
  • 150 gr zahar
  • 250 g nuca macinata
  • plus 1 borcan gem, de preferat de caise(400 g)

Glazura:

  • 200 g ciocolata neagra (minim 55% cacao)
  • 150 ml frisca lichida
  • 50 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Vieneza:

      Aluat: Framantam un aluat din faina amestecata cu praful de copt, unt, 100 g zahar si ou. Va avea o consistenta moale. Infoliem si dam la rece 15 minute.

     Umplutura: Batem spuma tare albusurile de la cele sapte oua, cu 150 g zahar, apoi incorporam usor, cu miscari largi, pe rand galbenusurile. Adaugam si nuca macinata si omogenizam.

    Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, punem aluatul si-l aplatizam uniform, cu palma (nu-l putem intinde cu sucitorul).

      Peste aluat, intindem un strat de gem, apoi turnam compozitia cu nuca.

 Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade C, cam 30 minute sau pana cand crema s-a rumenit frumos.

      Prajitura se lasa la racit. Cand este rece, turnam deasupra glazura de ciocolata pe care am pregatit-o astfel: ciocolata rupta bucatele se pune intr-un castron. Aducem frisca si untul la punctul de fierbere, apoi le turnam peste ciocolata. Lasam asa 5 minute, apoi omogenizam bine, sa obtinem o crema fina.

    Pentru a o putea taia frumos, prajitura se tine la rece cateva ore sau chiar peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Vieneza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (13)

Rocsi 1

17.12.2016, 21:40

Stiu prajitura si tare imi mai place!

diaconta 1

17.12.2016, 21:51

Minunata prajitura ta

dantes 1

18.12.2016, 07:19

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura rasturnata cu mere