Visinata

de Patricia Iordache in Bauturi, 21 Iul 2013 | 5804 vizualizari

 

Nu consum alcool de nici un fel, insa o visinata facuta in casa nu refuz niciodata. Mai ales visinele din visinata...mhh...le ador!! Ca sa nu mai spun ca sunt extraordinare in prajiturile cu ciocolata. ;)

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. visine;
  • 1.5 kg. zahar;
  • 0.5 l. alcool dublu rafinat (96% alcool);
  • 3 l. palinca/tuica
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Visinata:

Curatam visinele de codite si de frunze, le spalam si le asezam intr-o damigeana.


Presaram zahar peste ele, miscam usor damigeana astfel incat zaharul sa acopere toate visinele.


Lasam la loc insorit aproximativ 7-10 zile pana cand zaharul se topeste si devine sirop.


Turnam alcool-ul dublu rafinat, amestecam si lasam la loc intunecat inca 7 zile. Apoi, adaugam palinca sau tuica.


Mai lasam cateva zile si apoi putem servi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Visinata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 08:40

buna visinata

reisnaor_2006 1

26.06.2014, 17:15

Ce bunatate!!

babi5 1

28.11.2014, 10:37

Imbatal pe Adi Hadean :

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Visinata la litru