Waffles-reteta de baza

de Criss in Dulciuri, 12 Iun 2014 | 27151 vizualizari

 

Acesta e dupa parerea mea cel mai simplu desert, aveti nevoie doar de un aparat special pentru waffles. Dulci sau sarate, indiferent pe care le preferati, sunt ideale pentru micul dejus sau pentru orice moment al zilei.
(N-am fost foarte inspirata asa ca pozele cam lasa de dorit.)

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml ulei
  • 400 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Waffles-reteta de baza:

Intr-u bol se pun ouale, zaharul, vanilia si uleiul si se mixeaza pana se topeste zaharul. Alternativ se adauga faina amestecata cu praful de copt si laptele. Compozitia rezultata va fi asemanatoare unei smantani, deci nu trebuie sa curga. Placile aparatului pentru waffles se ung cu putin ulei (doar la inceput, apoi nu mai trebuie repetata operatiunea) si se pune aparatul in priza sa se incalzeasca placile. Dupa aproximativ 3 minute, placile s-au infierbantat si se pune cate un polonic (mai mic) din compozitie in aparat, se inchide aparatul si se lasa 2-3 minute, dupa care se verifica daca waffles s-au copt uniform si se scot cu ajutorul unei furculite. Atentie sa nu zgariati placile teflonate ale aparatului. Cand sunt gata, se servesc cu toppingul preferat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Waffles-reteta de baza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Criss 1

13.06.2014, 04:43

Criss 1

13.06.2014, 04:43

Multumesc pentru aprecieri.

laura_n 1

16.06.2014, 15:54

foarte faine! nu am aparat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Haselnuß Makronen