Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

de Ksenya in Supe/Ciorbe, 25 Mai 2023 | 4050 vizualizari

 

Kalimera  ! :) Am revenit cu Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World.
Este o supa ce reprezinta Grecia.
Ingredientele pentru aceasta supa sunt: carne vita, orez, ceapa, lamai, usturoi, lamaie, supa legume.
Dupa mine e foarte usor de preparat.
Seamana cu ciorba noastra de perisoare, diferenta facand sosul din ou si lamaie.
Acest sos cere un pic mai multa atentie pentru a nu da gres.
Aromata, cu putine calorii, hranitoare cu un aport bogat de proteine. Ideala pentru cure de slabire, sezonul de iarna si mai are si o textura aparte.
V-am convins? 
Sa trecem la treaba!
 

 

INGREDIENTE

  • Ingredientele pentru Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World
  • 900 g carne tocata de vita.
  • 1/2 cana orez
  • o ceapa
  • 1catel usturoi
  • 2 lamai
  • 2 -3 oua
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 1 lingura ulei masline
  • 2,5 litri stoc de legume daca nu aveti,atunci apa
  • un fir de menta (optional)
  • 1 foaie dafin
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World:

Iata cum se prepara Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

Asezam carnea tocata intr-un bol, adaugam ceapa tocata fin, usturoiul si patrunjelul.

Adaugam uleiul de masline, orezul, asezonam cu piper si sare dupa gust.

Omogenizam bine compozitia, acoperim si o lasam 10 minute la odihnit.

Intr-o oala stropim fundul cu putin ulei, asezam perisoarele formate din compozitie cu mana.

Acoperim cu stocul de legume sau apa, adaugam si un pic de coaja de lamaie, 1-2 fasii, aprindem flacara, lasam la mediu si de la primul clocot, micsoram flacara spre mic si lasam  20 minute. Adaugam foia de dafin.

Lasam 10 minute sa tempereze dupa care vom adauga sosul.

Cat se raceste putin supa, in paralel, batem cu mixerul ouale cu putina sare pana devine spuma densa, adaugam sucul de lamaie si mai mixam 1 minut.

Apoi cu ajutorul unui polonic adaugam supa in sos, amestecam, apoi iarasi adaugam cate un polonic si tot asa 5-6 polonice adaugam pentru a ridica temperatura sosului .

Apoi sosul format il adaugam in oala cu supa.

Scuturam oala si o punem pe flacara la foc mediu si mai lasam 2 minute .

Atentie ! Supa nu trebuie sa dea in clocot. Nu se amesteca in astea 2 minute, ci doar se misca oala folosindu -va de torti.

Se seveste cu patrunjel si optional menta si lamaie.

 Supa este gata!

Sper sa va placa .

Vezi si reteta de Ciorba a la grec.

 

 

 

TIPS-URI

1

Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei.

2

Ca sa fiti siguri ca sosul nu se taie ,puteti adauga la oua si o lingurita de amidon.

3

Pentru ca perisoarele sa nu desfaca ,amestecati bine carnea inainte de a pune celelaltee ingrediente.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de peste