Zacusca

de Lau in Zacusca, 8 Noi 2017 | 4852 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg vinete
  • 1 kg ardei gogosar
  • 1 kg ardei gras
  • 500 g ardei kapia
  • 1 kg ceapa
  • 500 ml ulei
  • 2 kg rosii
  • 500 g morcovi
  • 4 kg dovlecei
  • sare
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • 1 capatana usturoi
  • 2 linguri zahar
  • 500 ml ulei
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Ardeii (fara kapia), vinetele le coacem, le curatam de coaja arsa, seminte si le tocam marunt.

Dovleceii ii curatam de coaja si ii tocam sau dam prin razatoare (eu am preferat robotul de bucatarie).

Ceapa, morcovii, le curatam si le spalam, le tocam (tot cu robotul am preferat eu).

Intr-un ceaun adaugam uleiul, ceapa, 1 cana de apa, calim putin, dupa care adaugam ardeii kapia tocati marunt, morcovul si lasam sa se caleasca cca. 10 min, dupa care adaugam dovleceii.

Lasam sa fiarba, amestecand ocazional cat ne ocupam de rosii.

Rosiile le spalam, le indepartam coditele si le dam prin robot, adaugam peste dovlecei, ardei, vinete, condimente dupa gust si amestecam ocazional.

Se fierbe zacusca pana ce iese uleiul la suprafata, se adauga usutoiul pisat, zaharul si daca este nevoie potrivim de sare.

Mai lasam sa fiarba cateva minute.

Punem zacusca fierbinte in borcane sterilizate, le intoarcem  cu capacul in jos, acoperim cu o patura si lasam sa se raceasca pana a 2 zi, dupa care le depozitam in camara.

Eu am dublat cantitatile de mai sus.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Zacusca gustoasa de vinete cu gogosari copti, ca pe Tarnave