Zacusca de ciuperci

de nadina73 in Zacusca, 24 Noi 2010 | 12819 vizualizari

 

Doar sant ciupercoasa rau de tot,.................nu radeti,asa ca nu putea lipsi si faimoasa zacusca cu ciuperci......................deci mi-am mai indeplinit o dorinta

 

INGREDIENTE

  • 5 ,5 kg ardei rosu gras
  • 2 kg vinete curatate si scurse (atat sa va ramana dupa curatat)
  • 500 g morcovi
  • 2 kg ceapa
  • 2,5 kg ciuperci champignion
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 2 cutii de 800 g pasta de tomate
  • 700 ml ulei
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca de ciuperci:

Este o zacusca destul de costisitoare,dar merita va spun sincer.

Se prajesc ardei pe plita (ma rog, pe gratar sau unde aveti posibilitatea) se lasa apoi intr-un vas acoperiti cu putina sare(se inmoie mai bine si se curata foarte usor)daca va spun ca in 5.5 kg mi-au intrat 13 bucati atat de mari au fost

Vinetele la fel se coc si se curata de coaja apoi se lasa la scurs, iar dupa toate operatiunile trebui sa va ramana 2 kg vinete. Sincer, nu stiu cate am avut proaspete

Ceapa se curata si se da prin masina de carne impreuna cu morcovul ,dupa care se pun la calit in ulei timp de 30 minute aproximativ.

Ciupercile se spala si se pun la fiert in apa cu sare si putin otet,aproximativ 10-15 minute.Dupa care se scot si se lasa la racit, apoi se taie marunt sau se toaca(eu le-am tocat cu masina de carne).

Deci,cand avem toate pregatite ardei copti si curatati , vinetele curatate si scurse, ne putem apucam de tocat.

Se dau toate prin masina de carne,ardeii ,vinetele,ciupercile dupa care se pun peste ceapa cu morcov calite deja in prealabil putin.Se condimeteaza cu sare ,piper si foi de dafin si bineteles pasta de tomate.

Se lasa sa fiarba la foc potrivit sau cat de mic aproximativ 3 ore .

Se spala borcanele si se pun in cuptor pt a se infierbanta foarte bine, dupa care in momentul cand zacusca e gata se scoate cate un borcan din cuptor se pune intr-o farfurie pt a lucra mai usor si se pune cu polonicu zacusca (zacusca fierbe pe foc nu stingeti focul) se capseaza, infileteaza  dupa care rapid se pun la dunt uscat(adica intre paturi, 2-3 paturi )si se lasa acolo pana se racesc.

Se scot cand s-au racit adica dupa 2-3 zile si se eticheteaza apoi se pun in pivnita,camara

pofta buna!

Deci mi-am indeplinit un vis mic. A fost de munca ce-i drept , dar si rezultataul a fost pe masura asteptarilor mele.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de cotlet de porc in sos, la cuptor

pe 03.12 la 13:40

Rețetă de ciorbă rădăuțeană

pe 01.12 la 18:43

Reteta de somon cu legume en papillote

pe 01.12 la 17:38

Reteta tort trio de ciocolata - Cristiana

pe 01.12 la 16:23

Reteta de tarta cu dovleac si lapte de cocos

pe 01.12 la 15:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

4942 puncte

mirela0911

3677 puncte

cristeena20

2439 puncte

oanapl

2290 puncte

Constelatialeu

2229 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă: Rețete de Sărbători
Turta dulce
Mi-a facut cu ochiul aceasta turta dulce pe blogul Bucatarului maniac si pana nu am facut-o nu m-am lasat :-), ca prea i-a facut reclama.
Turta dulce
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
,, Bunatati pentru Craciun " Colindatorii cei mari au adus si doi copii cu ei. Copiii nu erau in plan :D Vorbesc despre planificarea meniului.
Piept de pui umplut cu carnaciori, cascaval si ardei
RETETA RECOMANDATA
Zacuscă cu ciuperci,morcovi şi ţelină