Zacuscă de ţelină

de anomisana in Zacusca, 10 Oct 2011 | 10847 vizualizari

 

Zacusca asta este preferata mea, dar eu am greşit şi am fiert ţelina. Pentru o aromă mai intensă, daţi ţelina pe răzătoare crudă, nu fiartă.

 

INGREDIENTE

  • 5 kg ardei kapia
  • 0,5 kg ceapă
  • 3 rădăcini de ţelină
  • 200 gr bulion
  • 0,5 l ulei
  • sare 
  • piper boabe
  • foi de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacuscă de ţelină:

Am copt ardeii, ceapa am curăţat-o şi am fiert-o întreagă, la fel şi ţelina. Am curăţat ardeii şi i-am lăsat la scurs căteva ore. În timp ce s-a încins uleiul, am tocat ceapa cu robotul şi am pus-o să se călească. Apoi am tocat ardeii, i-am adăugat peste ceapă, după care am tocat ţelina şi am adăugat-o peste restul de legume. Am pus sare, piper şi foi de dafin, apoi bulionul, si le-am lăsat la fiert aproximativ 2 ore. Între timp am sterilizat borcanele în cuptor, iar la sfârşit am pus zacusca fierbinte în borcanele fierbinţi. Am înfiletat bine borcanele, le-am întors cu capacul în jos şi le-am lăsat în pături, la caldură, vreo 2 zile, apoi le-am pus în cămară.

TIPS-URI

1

cantităţile sunt pentru jumătate de porţie

2

ceapa am fiert-o înainte de a o toca şi a o pune la prăjit

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacuscă de ţelină" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

alinutzika 1

11.10.2011, 13:39

nu am incercat cu telina

DIANA B 1

11.10.2011, 13:41

Alinutzika , sa incerce sotul tau ... asa cum tu n-ai astampar , pun'te pe treaba

adry88 1

11.10.2011, 16:31

buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4328 puncte

Mitinita

4091 puncte

Gherca Daniela

3906 puncte

Rocsi

3502 puncte

katty

3243 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baclava de post
  • 29

    D

  • 30

    L

  • 01

    MA

  • 02

    MI

  • 03

    J

  • 04

    V

  • 05

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Zacusca de macrou