Desert bomboane Zambete colorate

de Constelatialeu in Dulciuri, 11 Dec 2018 | 3469 vizualizari

 

Am pornit de la niste chec cu cacao ramas nemancat si niste coji sfaramate de piersicute si doar nu era sa le arunc, le-am transformat in zambete colorate. Stiti ca atunci cand copii primesc ceva ce le este pe plac zambesc colorat, de aici si denumirea  bomboanelor, ca sunt niste bomboane facute-n casa, de casa......Zambiti colorat si nu uitati sa scoateti copilul din voi de cate ori sunteti tristi....

 

INGREDIENTE

  • 200 g chec cu cacao ( ramas nemancat)
  • 215 g resturi de coji de la piersici ( rebuturi ca s-au rupt si nu am putut sa le umplu)
  • 2 banane coapte cca 308 g
  • 2 lingiri de gem de capsuni ( productie proprie, atat capsunile cat si produsul final)
  • 4 linguri pline varf cu nuca macinata
  • ciocolata alba
  • bombonele, confetti colorate
  • si cel mai important
  • ZAMBETUL
Portii: 37
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bomboane Zambete colorate:

In bolul robotului de bucatarie am faramitat checul si cojile de piersicute, am adaugat bananele, gemul de capsuni si nuca macinata, am mixat la vitez mare pana am obtinut o compozitie omogena. Am pus compozitia intr-un castron si am dat-o la frigider 1 ora, apoi am scos-o si am format bomboane, mi-au iesit 37 de bucati. Am dat bomboanele la congelator cca 30 min.

Am taiat ciocolata marunt si am pus-o intr-un castron pe baie de aburi sa se topeasca, am diluat-o cu ulei ( aici n-am cantitati exacte, ca nu le-am masurat). Pe o tava am intins hartie de copt, am scos bomboanele din congelator le-am trecut prin ciocolata topita apoi am presarat bombonele colorate, le-am lasat sa se usuce bine, apoi le-am daruit cu drag...Copii chiar au avut fete zambitoare si colorate.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bomboane Zambete colorate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

anca_rm 1

12.12.2018, 11:45

Ce frumoase ti-au iesit , simplu, foarte dragut si gustos

claudiaO 1

12.12.2018, 12:29

minunate zambaretele tale!

dantes 1

14.12.2018, 09:15

Delicioase!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort de mere cu nuca pralinata