10 amanunte despre CORIANDRU

Postat de aalliinnaa07 in Condimente pe 7 Mai 2012, 15:10

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza
10 amanunte  despre CORIANDRU

1. Coriandrul are un gust usor dulceag, dar si usor acrisor si picant in acelasi timp.

2. In bucatarie, se pot folosi atat boabele de coriandru cat si frunzele. Frunzele nu se usuca, caci isi pierd de tot aroma.

3. Daca folosesti boabe de coriandru, prajeste-le putin inainte de a le adauga in mancare. Acest lucru le sporeste aroma.

4. In bucatarie, poate fi folosit atat pentru mancaruri cat si pentru prajituri sau unele sortimente de paine.

5. Este un condiment foarte bun pentru carne, in special pentru miel, dar merge foarte bine si cu pestele.

6. Boabele de coriandru sunt folosite in curry-uri din bucataria indiana.

7. Frunzele proaspete de coriandru se pot consuma in salate, sandvisuri, antreuri. In bucataria mexicana frunzele de coriandru sunt folosite indeosebi pentru guacamole si salsa. Daca sunt gatite, chiar si pentru o scurta perioada de timp, frunzele de coriandru isi pierd din aroma. Indienii ignora cele de mai sus si gatesc frunzele timp indelungat, pana se dizolva si se pierde printre celelalte ingrediente.

8. Grecii si romanii foloseau coriandru pe post de ingredient in potiunile aforidisiace. Combate eficient anxietatea, diabetul, colicii abdominali; are un efect protector impotriva instalarii anumitor tipuri de cancer.

9. Este bogat in calciu, magneziu, fosfor, vitamina K si C si provitamina A.

10. Exista mai multe tipuri de coriandru: vietnamez (are frunze de forma ovala si un gust mai pronuntat de lamaie), mexican (difera forma frunzei, dar gustul este asemenator) si coriandrul care se gaseste si la noi in supermarketuri.

Comentarii (1)

21.08.2012, 17:43

Interesant articolul tau!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia