Drob de miel cu verdeata si leurda

de Sim0na in Oaie, 4 Mai 2015 | 11085 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • organele de la un miel mai mic (inima, ficat, plaman, splina, rinichi) cca 700 g cantarite dupa fierbere
  • cca 200 g carne miel cu grasime
  • prapure de miel
  • 3 legaturi usturoi verde
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 3 legaturi marar
  • 2 legaturi patrunjel
  • 3 legaturi leurda
  • 20 oua prepelita (sau 4 de gaina)
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper
  • 1 lingura smantana
  • 5 oua fazanita fierte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de miel cu verdeata si leurda:

Prapurele de miel l-am spalat in mai multe ape si l-am lasat intr-un vas cu apa pana am pregatit ingredientele. Organele le-am curatat, le-am taiat in bucati mai mici  si le-am pus la fiert impreuna cu carnea. Am spumat de cate ori a fost cazul.

Separat am pus la fiert cele 5 oua de fazanita (merg si de gaina sau de prepelita). Cat carnea si organele fierbeau, am pregatit legumele, le-am curatat, spalat si tocat marunt. Cand organele si carnea au fost fierte, le-am sos intr-o spumiera si le-am lasat la racit. Cand s-au racit, le-am tocat marunt si le-am pus intr-un vas incapator.

Am adaugat toata verdeata, cele 20 de oua de prepelita, smantana, sarea si piperul. Intr-o forma de cozonac, unsa cu ulei, am intins prapurul bine scurs de apa, am pus jumatate din compozitie, apoi ouale de fazanita curatate de coaja, si am completat cu restul de compozitie.

Am adus marginile prapurului astfel incat sa acopere toate compozitia. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 C pentru 50-60 minute. Cand a fost gata, am scos tava din cuptor, si am lasat sa se raceasca in forma. Abia cand s-a racit complet am scos drobul din tava, trecand lama unui cutit pe toate marginile.

L-am taiat felii generoase si l-am servit cu pofta, alaturi de oua rosii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de miel cu verdeata si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Drob de miel