⁠Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată

de Bucataras in Prajituri, 30 Apr 2024 | 3162 vizualizari

 

Descoperă secretul unui desert clasic italian reinventat într-o variantă delicioasă și rafinată! Tiramisu cu fistic este o combinație irezistibilă între gustul bogat al cremei de mascarpone și aroma subtilă a fisticului, toate aromate cu un amestec de lapte și espresso. Această rețetă simplă și plină de savoare este perfectă pentru a impresiona la orice ocazie specială sau pentru a răsfăța simțurile într-o zi obișnuită. Urmează pașii rețetei și bucură-te de un desert cu aer italian!
Pentru acest ⁠Tiramisu cu fistic - Reteta unui desert celebru in varianta reinterpretata ai nevoie de: cremă de fistic, brânză mascarpone, cafea, ouă, lapte, pișcoturi și zahăr.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente ⁠Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată:
  • Cremă de fistic (100 g)
  • Brânză mascarpone (500 g)
  • Zahăr pudră (3-4 linguri)
  • 4 ouă
  • Un praf de sare
  • un pachet pișcoturi
  • 50 ml lapte
  • 200 ml espresso
  • 50 gr fistic mărunțit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA ⁠Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată:

Cum se prepară ⁠Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată:

 

 

Într-un bol mare, mixați crema de fistic și branza mascarpone până obțineți o compoziție omogenă. Adăugați zahărul pudră treptat și amestecați bine. Separați ouăle și mixați gălbenușurile cu zahăr pudră până își dublează volumul și devin deschise la culoare. Adăugați gălbenușurile în brânza mascarpone și mixati până la omogenizare.

Încorporați crema de fistic și omogenizați. Bateți albușurile cu un praf de sare până se formează vârfuri moi. Adăugați-le în compoziție și amestecați ușor pentru a păstra aerul. Încălziți laptele și adăugați-l peste espresso-ul, apoi amestecați. Înmuiați rapid pișcoturile în amestecul de lapte și espresso și aranjați-le într-un singur strat într-o tavă de servire. Adăugați un strat generos de cremă de mascarpone și fistic peste pișcoturi. Repetați straturile până când terminați ingredientele, asigurându-vă că ultimul strat este de cremă.

Presărați fistic mărunțit deasupra și refrigerati pentru cel puțin 4 ore sau până când Tiramisu este bine răcit și se întărește. Serviți și bucurați-vă de acest deliciul cu gust fin, tiramisu cu fistic!

Încearcă și varianta de Tiramisu cu căpșuni, delicios și răcoritor sau Tiramisu cu zmeură și șampanie, un desert festiv perfect pentru când ai musafiri. 

Dacă dorești, poți prepara Tiramisu, rețeta clasică, foarte aromat și bun.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "⁠Tiramisu cu fistic - Rețeta unui desert celebru în variantă reinterpretată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

vasimur 1

01.05.2024, 10:34

Sidy 1

01.05.2024, 12:03

Waw...cu fistic va fi o nebunie !!!

Rocsi 1

11.05.2024, 20:05

Il adoooor, ca stiu cat de minunat este!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert Tiramisu