Stiati ca...?

Postat de babi5 in Tipsuri pe 9 Mar 2013, 10:40

Articol pe placul a 9 bucatarasi
comenteaza

"Cu toti  avem prin bucatarie vase de lut mostenite eventual de la  bunici (Acestea fiind o adevarata comoara daca le avem ). Dar in timpurile noastre folosim mult inoxurile, tefloanele si mai nou (formele  de silicon ). Nu este greu sa credem ca stramosii paharelor de cristal si ulcelelor si a farfuriilor  de portelan au  fost ulcelele si castroanele de lut. Cu atit mai mult, nici nu remarcam diferentele cind mincarurile sunt pregatite in cuptorul cu microunde sau sunt pregatite in mod traditional.  In schimb bunicii nostri cunosteau foarte bine toate subtilitatile prepararii mincarurilor la  vatra. Fie  ele vase de lut alb, rosu sau cafeniu. Pentru  fiecare exista o destinatie speciala. De exemplu, cel mai aromat  ceai se face in ceainicul de ceramica  alba, iar laptele se prinde cel mai bine in ulcele de lut cafeniu. Vasele de pamint ars s-au folosit mult timp si de catre vraci si tamaduitori in medicina traditionala. Si in zilele noastre se recomanda pastrarea plantelor uscate si a mirodeniilor in recipiente de lut. Putini stiu ca in zilele noastre eschimosii  folosesc argila in alimentatie. Nu orice fel de argila bineinteles, ci numai argila alba ,numita "grasimea pamintului " . "

Comentarii (14)

12.03.2013, 09:04

Multumesc carla27carla de prezenta si comentariu

20.03.2013, 12:27

foarte interesant, ce-i drept ca sarmalele nu ies nicaieri mai bune ca intr-un vas de lut

20.03.2013, 13:40

si sarmalele si friptura sunt nemaippomenite CookieMonster pup fata

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia