Carnea de iepure o spalam si o prajim pe ambele parti in putin ulei de masline,adaugam vinul si lasam sa fiarba pana ce se evapora vinul,scoatem carnea intr-un vas si acoperim cu capac,
In uleiul...
1. Spalam vinetele, le taiem felii de 1 cm, transversal, le dam cu sare si le lasam la scurs intr-o sita.
2. Ardeii ii punem la copt pe o tabla ( sau in cuptor, pe foaie de copt ) lasandu-i cateva...
Pentru pancakes: oul, zaharul, extractul de vanilie, sarea si chefirul le amestecam bine intr-un castronel cu un tel tip para. Adaugam laptele de cocos si laptele dulce si amestecam din nou...
Cum se prepara Ciorba de perisoare dreasa cu smantana si ou, reteta caseiȘ
Amestecam intr-un castron ingredientele pentru perisoare, framantam bine carnea si modelam bile de marimea...
Rasoalele le parlim putin de par, pe flacara aragazului si le spalam.
Le punem la fiert in oala minune, cu foile de dafin si cateva boabe de piper pentru 35-40 de minute.
Daca nu aveti oala...
Pentru inceput, pregatim toate ingredientele (sa fie la temperatura camerei).
Intr-un vas adanc, cernem faina. Punem untul taiat cubulete si framantam usor.
Dizolvam drojdia in laptele caldut,...
Tocam varza marunt si o punem la fiert in 2 l de apa.
Portionam rasolul de porc in bucati mai mari, pe care le spalam cu apa calda si le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite.
Le lasam sa...
Spala copanelele si usuca-le cu un servet curat. Pune peste ele 3-4 linguri sos de soia si amesteca.
Pune la incalzit uleiul de masline.
Cand e fierbinte plonjeaza copanelele si...
Blat tort:
Pentru cele doua blaturi, am folosit reteta mea de pandispan, o reteta foarte simpla si care a fost întotdeauna potrivita pentru un tort.
Am preferat sa coc doua blaturi,...
Am fiert carnea de viţel în apa cu sare si am cules spuma care se face deasupra.Când a fost fiarta de jumatate,am strecurat-o si am taiat carnea bucatele mici.
Zarzavatul l-am curatat...
Coastele de miel se curata, se spala bine si se lasa la scurs.
Intr-o tava se pun uleiul si coastele si se ung bine cu ulei.
Se presara condimente pentru miel, boia afumata, piper si sare pe...
Aluat:
Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare.
Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte.
Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte bine....
Punem cartofii in coaja, spalati bine, la fiert intr-un vas cu apa cat sa-i acopere.
Ii lasam pe foc pana se patrund bine la testul cu furculita, cam 35 de minute.
Intre timp pregatim...
Prima data am crestat muschiuletii in trei pe lungime si i-am condimentat cu sare, boia si piper, apoi i-am impletit. Am portionat si pulpa de porc, am asezat-o in tava, am condimentat, am...
Baza:
Macinam biscuitii in robotul de bucatarie pana se fac ca o pulbere fina apoi ii amestecam cu o lingura de zahar pudra.
Topim untul la microunde (sau pe foc) apoi il adaugam in compozitia de...
1. Pune apa rece intr-o oala incapatoare, cu o lingurita rasa de sare. Socotind de la primul clocot, am fiert pentru 20 de minute spate cu aripi de pui (era bine sa fi fost de la tara). Am scos...
Spalam bucatile de carne, le stergem bine cu un prosop absorbant, le condimentam cu sare si piper, dupa care le dam pe rand prin faina. Le scuturam usor de excesul de faina. Intr-un vas de tuci...
Blat 1.
1. Preincalzim cuptorul la 190 °C.
2. Separam albusurile de galbenusuri.
3. Batem galbenusurile cu 80 g zahar pana cand capata volum si se deschid la culoare. Adaugam uleiul,...
Pentru astazi am ales
Tocana de legume cu iepure
Carnea de iepure o spalam si o prajim pe ambele parti in putin ulei de masline,adaugam vinul si lasam sa fiarba pana ce se evapora vinul,scoatem carnea intr-un vas si acoperim cu capac, In uleiul...
Mancarica de vara cu vinete, ardei copt si rosii
1. Spalam vinetele, le taiem felii de 1 cm, transversal, le dam cu sare si le lasam la scurs intr-o sita. 2. Ardeii ii punem la copt pe o tabla ( sau in cuptor, pe foaie de copt ) lasandu-i cateva...
Clatite festive si indragostite:)
Pentru pancakes: oul, zaharul, extractul de vanilie, sarea si chefirul le amestecam bine intr-un castronel cu un tel tip para. Adaugam laptele de cocos si laptele dulce si amestecam din nou...