Ciorbă de viţel

de diaconta in Supe/Ciorbe, 3 Feb 2013 | 19542 vizualizari

 

O ciorbiţă absolut delicioasă.Spun asta fără nici o urmă de modestie.Imi plac foarte mult ciorbiţele astea cu multe legume si drese cu smântână.Dar mai bine va spun cum am facut-o,ciorba evident.

 

INGREDIENTE

  • O bucata de carne de vitel cu os,cam300 g am avut eu
  • 3 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • Gulie
  • Telina radacina
  • 200 g smântâna
  • 2 galbenusuri de ou
  • O lingura ulei
  • ½ cub Bors magic
  • Leustean,frunza de telina
  • Marar si patrunjel verde
  • Sare,piper alb
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de viţel:

Am fiert carnea de viţel în apa cu sare si am cules spuma care se face deasupra.Când a fost fiarta de jumatate,am strecurat-o si am taiat carnea bucatele mici.

Zarzavatul l-am curatat si l-am taiat cubulete mici.L-am pus sa se caleasca cu putin ulei,apoi l-am pus peste supa de carne.

Când a fiert si zarzavatul,am pus leusteanul,frunza de telina si piper.

Am dizolvat ½ de cub de Bors magic în putina ciorba si l-am pus în oala.

Galbenusurile le-am amestecat cu smântâna,apoi am pus ciorba fierbinte câte putin pâna am obtinut o temperatura apropiata de cea din oala.

Am tras oala de pe foc si am pus compozitia de ou cu smântâna,amestecând  cu telul.

Am pus oala iarasi pe foc si am adaugat patrunjelul si mararul verde.

Dupa ce a mai dat doua clocote am oprit focul.

 

Poftă bună!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de viţel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

mihaelar63 1

01.07.2015, 17:58

Die sa-ti spun drept eu am gandit ca fiecare foloseste cati are. Da n-am scris din prima )

diaconta 1

01.07.2015, 21:20

Mihaela ))))))) chiar asa,uneori as pune mai mult da' daca nu am )))))))))

dantes 1

14.03.2021, 08:28

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de broccoli si sparanghel verde