Supa crema de broccoli si sparanghel verde

de Tabita _ in Supe/Ciorbe, 31 Oct 2013 | 5570 vizualizari

 

O supa crema sanatoasa. Reteta am gasit-o la Nico. >:D

 

INGREDIENTE

  • 2 broccoli
  • 6 fire sparanghel
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cub de concentrat de legume
  • 150 g smantana
  • 1/2 lamaie
  • 1 ou 50 g unt
  • sare
  • piper
  • crutoane
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa crema de broccoli si sparanghel verde:

 

Broccoli se desface in buchetele si se spala. Sparanghelului i se inlatura partea lemnoasa si se fierbe in apa cu sare aproximativ 10 minute. Cand este fiert, dar nu moale se scoate in apa rece. (pentru a-si pastra culoarea verde) Separat, se pune broccoli sa fiarba in apa cu sare pentru 5-7 minute, dupa care se scoate in apa rece. Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Usturoiul se curata si se toaca. Intr-o cratita se incalzeste untul, apoi se adauga ceapa si usturoiul si se calesc.  Cand sunt gata se pun in robotul de bucatarie impreuna cu broccoli si sparanghelul. Se adauga oul crud si 4 linguri de smantana si se mixeaza bine. Separat, se pune cubul de concentrat in care a fiert broccoli, se adauga si din apa in care a fiert sparanghelul. Se adauga treptat supa crema mixata. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.  Se serveste cu smantana si crutoane.  Se decoreaza cu buchetele de broccoli fierte. Pofta buna!  

TIPS-URI

1

Se serveste cu crutoane si smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de broccoli si sparanghel verde" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Brokkolicremesuppe mit Garnelen- Supa crema de brocoli cu creveti