Adjica picanta (3)

de anisoara in Conserve, 16 Sep 2010 | 25921 vizualizari

 

Aceasta adjica se prepara prin fermentare , fara metoda de sterilizare .

 

INGREDIENTE

  • 2 kg de ardei rosu dulce
  • 3-4 ardei iuti
  • 250 gr de usutroi
  • O legatura de orégano ( leustean cu busuioc) verde, proaspat
  • 200 ml de otet de vin sau de masa
  • 1-2  lingurite de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Adjica picanta (3):

Ardeii si buruienele se spala , se  se curata de codite .. Usturoiul  se curata pe coaja. Totul se da prin masina de tocat . Se toaca a 2 a oara , pentru a primi o masa foarte fina. Se adauga sarea si otetul . Totul se amesteca foarte bine si se pune intr-um vas mai larg la gura,   de sticla.   Se acopera cu un tifon , si se lasa pe masa pe perioada de aproxomativ o saptamaina. In aceasta  perioada continutul vasului va fierbe, se va umfla, va scadea . Din cand in cand , amestecati in el. Cand se va termina procesul de fermentare, si nu se va mai ridica , atunci se toarna prin sticle, sau borcane mai mici , si se inchide cu capacele. Se pastreaza la camara, sau in beci.

Atentie: in dependenta  de gustul iute, care  preferati s mancati  in casa, veti adauga 2 sau mai multi ardei iuti. Insa sa stiti , ca mai putin de 2 ardei iuti mici nu  se adauga. Atunci nu  se va pastra la camara fara sterilizare. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Adjica picanta (3)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

anisoara 1

16.09.2010, 21:53

Luminita , sper ca ai sa faci , si ai sa-ti aduci aminte de gustul cel din trecut.

anisoara 1

16.09.2010, 21:54

Nadina , si Medi va multumesc.

adry88 1

23.05.2011, 11:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rosii uscate, in ulei de masline