Aloo Tikki, chiftelute indiene de cartofi

de retetepersane in Aperitive / Garnituri, 29 Oct 2012 | 7032 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta cautand Placinta indiana de cartofi si mi s-au parut foarte simplu de facut . Am adaptat putin mix-ul de condimente, pentru ca nu stiu daca in Romania se gaseste Garam Masala sau pudra de mango (in afara de Bucuresti).

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi albi mari fierti in coaja
  • o ceapa medie data pe razatoarea fina
  • 3/4 de cana de mazare congelata
  • 2 oua (optional)
  • 3-4 linguri de faina alba
  • patrunjel verde sau daca aveti coriandru verde o sa fie si mai aproape de realitate
  • o lingurita de ghimbir ras
  • o lingurita curry
  • 1/2 lingurita coriandru macinat
  • 1/2 lingurita chilli
  • 1/2 lingurita mix de boabe de piper de la Solaris macinat .
  • 1/2 lingurita cumin macinat
  • optional 1/2 lingurita de legume uscate (evitati cele din reclamele de la tv pline de chimicale
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aloo Tikki, chiftelute indiene de cartofi:

1. Cartofii fierti se decojesc si se paseaza sau se dau pe razatoarea mare

2. Se amesteca toate ingredientele si se adauga cantitatea de faina treptat pana se obtine o compozitie care poate fi modelata.

3. Se fac chiftelute care se pot tavali prin pesmet inainte de a fi prajite, mi-a venit ideea dupa ce le-am mancat :))

4. Se prajesc intr-o tigaie nelipicioasa in putin ulei si obligatoriu cu capac pt ca mazarea fiind congelata face sa sara ulei.

5. Se servesc cu iaurt cremos cu menta, mie imi place Olympus si cu muraturi dulci-acrisoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aloo Tikki, chiftelute indiene de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (17)

MIUTA 1

30.10.2012, 13:54

Cred ca sunt tare bune

andreea_angelo 1

13.11.2012, 14:23

interesanta reteta,am sa incerc si eu pt ca chiar imi place cum arata!!!bravooo

sebirizescu 1

06.01.2013, 22:45

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftele fara carne la cuptor, cu sos de praz