American Cherry Pie

de Toamna07 in Prajituri, 29 Iun 2012 | 6349 vizualizari

 

Acesta este un desert american clasic .

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 125 g unt
  • 90 g zahar tos, plus o cantitate suplimentara pentru a presara pe deasupra
  • 1 ou mare
  • 250 g faina
  • 1 ou mediu,batut cu 1 lingura de apa,pentru glazurat
  • Umplutura :
  • 1 kg de cirese coapte,fara samburi
  • 100 g zahar tos
  • 3 linguri de amidon
  • 25 g unt ,cubulete
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA American Cherry Pie:

Amestecati untul  cu zaharul in robotul de bucatarie,pana se omogenizeaza.Adaugati oul si amestecati 30 de secunde . Puneti faina si mai amestecati cateva secunde,pana cand aluatul devine uniform . Framantati aluatul pe o suprafata tapetata cu faina . Formati o minge,inveliti-o in folie alimentara si lasati-o la frigider min. 30 de minute.

Impartiti aluatul in doua bucati ,una de doua ori mai mare decat cealalta .Rulati bucata mare pe o suprafata tapetata cu putina faina pana capata grosimea unei monede. Potriviti-o intr-o tava de placinta cu diametrul de 23 cm , indepartand coca in exces de pe margini. Lasati-o la frigider 30 de minute.

Preincalziti cuptorul la 220 grade .

Pentru umplutura ,amestecati ,ciresele intr-un bol ,cu zaharul si amidonul,apoi asezati-le in mod uniform pe suprafata placintei .Acoperiti cu bucatele de unt intreaga suprafata a umpluturii. Ungeti marginile aluatului cu ou .

Rulati restul de aluat si taiati-l fasii lungi,cu latimea de 1 cm. Aranjati fasiile deasupra placintei sub forma de gratar,indepartand tot aluatul care atarna pe margini. Ungeti cu ou suprafata placintei si presarati deasupra zahar tos .

Dati placinta la cuptor 10 minute,apoi mcsorati flacara si o mai lasati 40 de minute,pana cand aluatul se rumeneste ,iar umplutura incepe sa bolboroseasca.

Lasati-o sa se raceasca ,apoi o puteti servi cu inghetata de vanilie.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "American Cherry Pie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Toamna07 1

01.07.2012, 17:17

A fost excelenta ;am refacut-o si pentru musafiri !
A disparut rapid !

Multumesc !

Sim0na 1

02.07.2012, 09:54

Bine ca ai refacut-o, poate asa apuc si eu o feliuta!

mirela0911 1

03.07.2012, 12:45

Cred ca a fost delicioasa!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta crocanta cu cirese