Aperitiv biscuiti cu branza si unt

de -Licurici- in Aperitive / Garnituri, 28 Mai 2018 | 3243 vizualizari

 

"Picnicul bucatarasilor"

 

INGREDIENTE

  • 175 g branza proaspata;
  • 175 g unt rece;
  • 175 g faina;
  • 1 ou;
  • susan.
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv biscuiti cu branza si unt:

Untul taiat cubulete se amesteca cu branza si faina.

Se framanta cu mana sau cu mixerul, pana devine un aluat omogen.

Se formeaza o bila, se inveleste in folie alimentara si se lasa la frigider, cel putin o ora.

Cand se scoate din frigider, trebuie sa se lucreze foarte repede cu aluatul, pentru ca se incalzeste.

Se presara faina pe masa de lucru, se intinde aluatul intr-un strat subtire, apoi se decupeaza in diferite forme.

Pe deasupra se unge cu ou si se presara susan sau alte seminte.

Se pun formele intr-o tava cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 10-15 min prima data, apoi 7-10 min, pana devin aurii.

TIPS-URI

1

Din compozitia de mai sus au iesit 5 tavi.

2

Biscuitii se pot pastra in cutii pentru 2-3 zile, dar la noi nu rezista nici macar o zi ;) :)).

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv biscuiti cu branza si unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv budinca rest, restul e istorie