Aperitiv bruschete calde cu ciuperci si mozzarella

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 11 Noi 2017 | 5183 vizualizari

 

Imi place la nebunie sa pregatesc astfel de gustari pentru micul-dejun. Cand merg la cumparaturi, incerc sa ma aprovizionez cu unele ingrediente din care stiu ca pot sa fac chestii faine, bunatati care stiu ca le plac alor mei, desi sunt simple. Intotdeauna cu simplitatea i-am cucerit pe cei dragi!

 

INGREDIENTE

  • 10 ciuperci champignon potrivite
  • 1 lingura ulei
  • 2 crengute patrunjel verde
  • 50 gr unt
  • 6 felii de paine
  • un bulgare de mozzarella (de 125 de gr)
  • 2-3 linguri parmezan ras
  • sare
  • piper
  • 1 varf de lingurita usturoi pudra
  • 1 lingurita ierburi de provence
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv bruschete calde cu ciuperci si mozzarella:

Spalati ciupercile si le stergeti bine. Le taiati bucatele potrivite.
Incingeti uleiul intr-o tigaie, puneti ciupercile, presarati sare si piper.
Le inabusiti la foc potrivit, pana se evapora tot lichidul pe care il lasa ciupercile.
Trageti tigaia de pe foc, adaugati patrunjelul verde tocat marunt si praful de usturoi. Amestecati bine.

Feliile de paine le ungeti cu bucatele de unt, presarati ierburi de provence.
Le asezati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Cu ajutorul unei linguri, puneti ciuperci pe fiecare felie de paine.
Mozzarella o dati pe razatoarea mare, o puneti peste ciuperci, apoi presarati parmezan ras.

Le introduceti in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru 7-10 minute, cat sa se topeasca branzeturile.
Cand sunt gata, le scoateti din cuptor si le serviti calde.

Cu o salata de rosii de gradina alaturi, am avut o masa savuroasa!
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv bruschete calde cu ciuperci si mozzarella" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Snitele rulate cu sunca si mozzarella