Aperitiv cas din lapte de vaca

de Lau in Aperitive / Garnituri, 9 Iul 2017 | 4195 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg lapte
  • 1 plic cheag
  • 2-3 linguri sare
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cas din lapte de vaca:

Laptele se pune intr-o oala incapatoare, punem pe foc sa se incalzeasca (avem grija sa nu fiarba), oprim focul si adaugam 1 plic de cheag.

Amestecam cu lingura cca. 3-4 minute, dupa care lasam se inchege.cca 10-15 min.

Amestecam din nou, dupa care rasturnam intr-o strecuratoare, lasam sa se scurga bine.

Zerul (2-3 kg) pe care il lasa branza, il adaugam intr-o cratita, adaugam 2-3 linguri sare, amestecam bine si adaugam casul taiat in 4 bucati.

Dam cratita la frigider (inainte sa servim casul, il scoatem cu 10 minute inainte pentru a se scurge de zer).

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cas din lapte de vaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf