Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 17 Aug 2017 | 8370 vizualizari

 

Cu ingredientele pe care le aveam în casă m-am gândit să fac un chec aperitiv și m-am inspirat dintr-o rețetă găsită aici, pe site (https://www.bucataras.ro/galerie/aperitiv-chec-sarat-cu-sunca-si-cascaval-484437-82249.html#site) dar pe care am modificat-o în conformitate cu gusturile mele, deși rețeta de aici mi s-a părut foarte reușită.
Am folosit telemea (pentru că-mi place gustul ei) dar și cașcaval, pentru gratinare. În loc de  lapte (din care nu aveam în casă, ceea ce nu prea mi se întâmplă) am folosit smântână (care de fapt, îmi place mult).
În rest, au mai fost și alte intervenții la dozaje, dar veți descoperi și singuri, dacă veți avea curiozitatea să comparați rețetele...

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 1 cană de smântână grasă
  • 100 grame șuncă presată
  • 100 grame telemea de vaci
  • 1 cană de făină
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • 1 legătură de mărar
  • 50 grame cașcaval, pentru gratinat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea:

Mărarul se alege, se spală și se taie mărunt.

Șunca presată se taie cubulețe, iar telemeaua se rade pe răzătoarea mare.

Cașcavalul se rade pe răzătoarea fină.

Se bat bine cele două ouă, se adaugă bicarbonatul, smântâna, șunca presată, telemeaua și mărarul. La urmă se adaugă făina, având grijă să nu se formeze cocoloașe și să se uniformizeze aluatul.

Într-o formă de unică folosință, unsă cu unt, se toarnă aluatul, se nivelează, iar deasupra se presară cașcavalul răzuit fin.

Se dă tava la cuptor, la foc potrivit. După aproximativ 30 de minute, când checul s-a rumenit frumos, se scoate afară din cuptor și se lasă la răcit, înainte de a se desprinde de formă și a se felia.

TIPS-URI

1

Pentru că telemeaua este suficient de sărată, nu este nevoie să adăugați sare la chec.

2

Nu scoateți checul din formă și nu-l feliați înainte de a se răci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv chec sarat, cu sunca si telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (27)

RODIMUR 1

19.08.2017, 10:03

Da, e foarte bun... Mulțumsc frumos, Kytz!

miki_a 1

22.08.2017, 10:11

Delicios și numai bun de pus pe o tavă cu aperitive!

RODIMUR 1

22.08.2017, 10:37

Așa este, Miki! E un aperitiv bun și aspectuos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida cu piure de cartofi