Aperitiv cu somon afumat, branza si avocado

de Gusti in Aperitive / Garnituri, 9 Dec 2013 | 30822 vizualizari

 

Se apropie sarbatorile, asa ca am inceput sa testam diverse preparate, pentru a ne hotari ce punem pe masa. Am pregatit o reteta de aperitiv cu somon afumat, branza si avocado in straturi alternative, folosindu-ne de un cub de inox pentru un aspect deosebit.

 

INGREDIENTE

  • 1 avocado
  • 1 cutie de branza crema cu smantana Ceva fin Delaco
  • 100 g file de somon afumat
  • marar
  • 1/2 ceapa rosie
  • sare
  • 1 lingura ulei de masline
  • zeama de lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv cu somon afumat, branza si avocado:

Am pregatit o reteta de aperitiv cu somon afumat, branza si avocado in straturi alternative, folosindu-ne de un cub de inox pentru un aspect deosebit.

Am curatat avocado de coaja, am scos samburele si am taiat fructul cubulete. Am stropit cu putin ulei de masline, zeama de lamaie si am presarat un praf de sare. Am amestecat usor.

Crema de branza am pus-o intr-o ceasca, am adaugat sare, marar tocat si ceapa rosie tocata.

Am taiat si fileurile de somon si am trecut la aranjarea aperitivului. Ingredientele au ajuns exact pentru doua portii.

Am folosit un platou dreptunghiular pe care am asezat un cub de inox. Am pus intai cubuletele de avocado, am nivelat, dupa care am adaugat crema de branza si la final somonul afumat.

Am scos cubul usor si am stropit preparatul cu putina zeama de lamaie. Am ornat cu o crenguta de marar. 

Aperitivul l-am servit cu paine prajita si sa stiti ca merita pregatit la o masa festiva cu siguranta. 

 

TIPS-URI

1

in crema de branza se mai poate adauga putina smantana, pentru a o lega mai bine

2

puteti combina crema de branza cu ce vi se pare voua mai potrivit, daca ceapa nu va e pe plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv cu somon afumat, branza si avocado" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

bianca92 1

06.03.2014, 14:03

cel mai frumos aperitiv pe care l-am vazut pana acum de nota 10+

Gabri 1

12.01.2015, 01:44

Foarte bine arata si cu siguranta e foarte delicios.

Rahela Velicu 1

03.06.2019, 13:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cosulete la cuptor