Aperitiv globulete festive

de oanapl in Aperitive / Garnituri, 19 Dec 2017 | 5801 vizualizari

 

Pentru masa de Crăciun am pregătit aceste aperitive delicioase și de mare efect, cu care mi-am impresionat musafirii. Vă invit să le încercați și voi!

 

INGREDIENTE

  • 100g pastrama
  • 2 oua
  • 1 ardei rosu
  • 200 g branza dulce de vaci
  • 100 g masline
  • 50 g cascaval / parmezan
  • 1 legatura patrunjel verde (se pastreaza 14 codite)
  • 2-3 linguri smantana
  • mix de seminte (in, susan, floarea soarelui)
  • sare
  • piper
  • coaja de lamaie
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv globulete festive:

Pregatesti doua compozitii. Pentru compozitia din mijlocul globuletelor fierbi 2 oua tari, apoi le pasezi si le amesteci cu pastrama taiata cubulete mici. Omogenizezi compozitia si o pui la frigider.

Pentru a doua compozitie, toci fin maslinele (pastrezi 6-7 pentru ornat) si patrunjelul, dai pe razatoare cascavalul si le amesteci bine cu branza de vaci si sare. Adaugi 2-3 linguri de smantana pentru a lega compozitia si introduci crema in frigider.

Dai ardeiul rosu pe razatoare sau il tai cubulete foarte mici. (eu l-am taiat cubulete cam marisoare si nu prea s-a lipit de compozitia de oua). 

Din prima compozitie faci bilute de marimea unei nuci, pe care le tavalesti prin ardeiul rosu. Adaugi un invelis din compozitia de branza si apoi tavalesti bilele prin mixul de seminte, in care adaugi si coaja rasa de lamaie. 

Le asezi pe un platou si le ornezi cu jumatate de maslina si o codita de patrunjel, pentru a arata ca un globulet.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv globulete festive" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

oanapl 1

20.12.2017, 21:24

Vă mulțumesc tuturor de aprecieri! Da, aveți mare dreptate: le-am pregătit pentru Crăciunul de anul trecut și au dispărut rapid din farfurie!

UrsanMihaela 1

23.12.2017, 22:35

apetisante

ignatclaudia 1

19.02.2018, 11:34

Arata foarte bine 😙 😙

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele cu branza