Aperitiv placinta cu branza si sunca

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 6 Dec 2020 | 4432 vizualizari

 

Aceasta placinta este perfecta pentru o gustare acasa sau la serviciu, este gustoasa si satioasa si care merge perfect alaturi de un iaurt, o cana cu lapte, etc. 
Pentru aluat m-am ajutat de masina de paine dar la fel de bine se poate framanta cu mana sau la robot.

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 320 ml apa
  • 1 lgt sare
  • 2 lg ulei de masline
  • 640 g faina alba
  • 1/2 plic drojdie uscata

Pt. umplutura:

  • 500 g branza sarata de vaci, framantata
  • 3-4 lg iaurt grecesc
  • 2 oua
  • felii de sunca de oricare
  • sare dupa caz
  • 1 ou pt uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta cu branza si sunca:

Dupa cum am spus, aluatul l-am preparat la masina de paine dar se poate framanta si cu mana sau la robot. 

Se pun in ordinea data ingredientele la masina de paine dupa care se porneste programul si aparatul isi face treaba. 

Daca nu aveti aparat, se prepara ca orice aluat. Se incalzeste usor apa. Se pune intr-un bol faina, sarea, uleiul si drojdia uscata. Se toarna apa calduta si se framanta aluatul pana se obtine unul omogen si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se prepara umplutura. Branza se zdrobeste usor cu furculita, se pun ouale batute si iaurtul in functie de cat este nevoie. Se omogenizeaza bine compozitia. Sare se mai adauga doar daca este nevoie, branza fiind deja sarata.

Dupa ce a dospit aluatul, se imparte in doua. Se intine o parte in forma rotunda, potrivit de subtire. Se asaza aluatul intr-o tava rotunda cu diametrul de 30 cm. Se unge cu crema de branza, se niveleaza peste tot apoi se asaza feliile de sunca.

Se intinde si cealalta bucata de aluat in forma rotunda si se asaza deasupra. Marginile se strang pentru a nu iesi umplutura si se imparte placinta in 8 parti aproximativ egale, doar usor. Se unge placinta cu oul batut, optional se pot presara seminte de susan, si se da la cuptorul preincalzit la 180de grade pt cca 30-35 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra. 

Se portioneaza si se serveste atat calda cat si rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta cu branza si sunca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta aperitiv cu branza, cascaval, marar si leurda