Aperitiv placinta Picnicoasa

de Constelatialeu in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2017 | 4157 vizualizari

 

Se zvoneste-n sat ca e mare adunare maine la Vlaicu-n batatura, cica sa venim cu mic cu mare intr-un cos mare, sa avem veselia la purtator si ceva de`ale gurii, cum ne sta noua bine, la astia de ne zice bucatarasi dragalasi.....cat pe ce sa vin cu mana-n.....dar s-au aliniat astrele si am ajuns la timp acasa sa pot sa aduc si eu ceva de halit......gata cu vorbaria ca uit ce am mesterit.....:))))
Retete pentru picnic.....

 

INGREDIENTE

  • 800 g aluat foitaj Bella
  • 650 g fleica de porc tocata
  • 700 g bureti de roua ( cantariti dupa ce i-am curatat)
  • 2 dovlecei zucchini verzi
  • 1 dovlecel zucchini galben
  • 3 ardei capia rosu
  • 4 legaturi de ceapa verde
  • 250 g cascaval afumat
  • 200 cascavea afumata
  • 4 oua + 1 albus
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei pentru calit
  • 1 galbenus pentru ou
Portii: 48
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv placinta Picnicoasa:

Mai intai, am curatat buretii de roua, am pus doar palariile, i-am spalat bine sub jet de apa, i-am pus la scurs, apoi am incins tigaia wok, am pus un pic de ulei si apoi buretii, am presarat un pic de sare si i-am lasat sa se caleasca pana scade toata zeama lasata.Transferam buretii intr-un castron, ii lasam sa se raceasca.

Tocam carnea si o punem la calit cu un pic de ulei si un praf de sare. Scoatem carnea din tigaie cu un spumar si o lasam sa se raceasca. Apoi ne apucam sa tocam legumele, ceapa verde, dovleceii si ardeiui si le punem la calit pe toate tot in tigaia wok bine incinsa cu putin ulei. Dupa ce s-au calit, le lasam sa se raceasca si dupa aceea, adaugam buretii si carnea, transferam totul intr-un castron incapator, amestecam bine, adaugam cascavalul si cascaveaua rase pe razatoarea mare, apoi maraul si patrunjelul, potrivim de sare ( daca mai este nevoie) adaugam si piper dupa gust.

La final, adaugam ouale si albusul batut bine, omogenizam.

In tava de la aragaz, punem hartie de copt, intindem o foaie de aluat si 1/2 din foaia a doua, intepem cu furculita, intindem umplutura, din restul de aluat, am decupat floricele, pe care le-am asezat deasupra, am uns cu galbenus de ou si am dat tava la cuptorul preincalzit cca 30-35 min, pana incepe sa se rumeneasca deasupra. Se lasa la racit, apoi se portioneaza. Se mananca maine la Picnic, asta daca o sa va placa....

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv placinta Picnicoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

dantes 1

13.05.2017, 09:21

Super!

oanapl 1

13.05.2017, 23:21

Ce bunatate!

mihaelar63 1

19.02.2018, 22:12

Am inceput citirea ingredientelor de la coada la cap ,[ cum citesc revistele ] . DUpa dovlecel am ajuns si la fleica si mi-a revenit inima la loc ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Branza de burduf cu ou si mamaliguta