Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascaval

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 4 Iun 2017 | 3782 vizualizari

 

Este un aperitiv tare bun de pus la pachet la scoala, la serviciu, chiar si in excursie la cererea fiului meu!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 1 lgt sare
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 50 ml ulei
  • lapte cat cuprinde
  • 4 lg pesto
  • 8 felii de sunca
  • 150 g cascaval
  • 2 lg masline negre feliate
  • 1 ou pt uns
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascaval:

Se pun 150 ml lapte intr-o craticioara si se incalzeste usor. Se adauga zaharul, 1 lg de faina si drojdia. Se amesteca pana se lichefiaza, apoi se lasa sa se activeze.

Intr-un bol, se pune faina, sarea, uleiul, oul si maiaua dupa ce a dospit. Se amesteca si se toarna pe parcurs, lapte caldut, pana se obtine un aluat ce poate fi framantat. Se rastoarna pe masa de lucru si se framanta un aluat elastic, omogen si nelipicios. Se lasa la dospit, pana isi dubleaza volumul. 

Se imparte in doua. Se intinde pe masa de lucru, in forma dreptunghiulara. Se unge cu pesto, se asaza feliile de sunca, se presara cascavalul si maslinele negre. Se ruleaza cat mai strans si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. La fel se procedeaza cu celalalt aluat. Se lasa sa dospeasca in tava, aproximativ 20 de minute, dupa care se unge cu oul batut cu un praf de sare si se da la cuptorul preincalzit, la 180 de grade C. Se lasa pana se rumenesc frumos, se face si testul cu scobitoarea.

Cand sunt gata, se scoate tava din cuptor si se acopera cu un prosop de bucatarie, pana se racoresc putin. Se pot servi atat calzi, cat si reci.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pesto se poate inlocui cu ketchup.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv rulada cu pesto, sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv saratele cu branza