Ardei iuti cu ceapa in otet

de Criss in Muraturi, 2 Sep 2014 | 43395 vizualizari

 

De cand am descoperit aceasta reteta de ardei iuti , ii pregatesc in fiecare toamna si ii mananc cu mare placere. Sunt foarte foarte buni, nu exagerat de iuti, eu ii prefer in locul altor muraturi. :)

 

INGREDIENTE

  • -800 g ardei iuti colorati
  • -3 ardei grasi/gogosari/capia
  • -5 cepe
  • Pentru saramura:
  • -1 l apa
  • -800 ml otet
  • -4 linguri zahar
  • -4 linguri sare grunjoasa neiodata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei iuti cu ceapa in otet:

Ardeii se taie in rondele. La fel si ceapa. (Lasati-va sotii sa faca aceasta operatiune, daca nu vreti sa va usture mainile si sa plangeti :D Oricum ei sunt consumatorii de ardei iuti :D ) Se amesteca si se pun in borcane.

Mie din cantitatile date mi-au iesit 5 borcane de 750-800 ml.

Se amesteca ingredientele pentru saramura, se pune saramura la fiert si se amesteca pana se dizolva sarea si zaharul si se toarna saramura peste ardei. Se capseaza borcanele, se invelesc in carpe, se pun intr-un vas si se fierb aproximativ o ora.

Se lasa sa se raceasca apoi se pun borcanele in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei iuti cu ceapa in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

03.09.2014, 11:02

MarcelaPetcu 1

25.09.2018, 10:44

Datorita unor probleme nu pot si nu am voie sa mananc iute, dar aceasta reteta este incredibil de buna, nu este f iute, are gust deosebit si dupa multi ani imi permit sa consum si eu ardei iute. Multumesc pt reteta !

Criss 1

19.10.2018, 12:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ardei iute in otet