Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

de Panacris in Oaie, 22 Iul 2018 | 3669 vizualizari

 

''Provocarea GastroArt'' chiar m-a provocat. Provocarea continua cu ardei umpluți a la 1913. Chiar m-am mobilizat, am scos ceva, carne de miel de la congelator, să o prepar atlfel, decât în mod obișnuit!  Am avut un pic de emoții, dar finalul, a fost foarte savuros! Spor și poftă bună!  

 

INGREDIENTE

  • Carne de miel cca. 300 g
  • Ardei kapia 1 bucată
  • Ceapă roșie 1 bucată
  • Ulei de măsline extravirgin 1 lingură
  • Sare de mare
  • Piper proaspăt măcinat
  • Ulei de măsline cca. 2 linguri
  • Verdețuri din grădină cca. 2 linguri
  • Orez indian fiert cca. 100 g
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda:

“Ia ardei, scoate capacul, curăță-i de sâmburi; âmple-i cu tocătură de carne de mel (adică miel) prăjită și amestecată cu ceapă, pătrungel (pătrunjel), sare și piper pisat; așează la loc capacele; așează-i în tingire cu puțină untură. “ asta-i descrierea si provocare lui Cosmin ;)

Cam așa am pregătit și eu ;) Carnea de miel tocată, s-a călit împreună cu ceapa roșie, uleiul de măsline și orezul indian deja fiert ( noh, aici, cred că am cam depășit tradiția, dar așa am simțit pe moment!)  apoi l-am asezonat de sare și piper proaspăt măcinat, bonus verdețurile de grădină ;) Ardeiul kapia l-am umplut cu amestecul de carne și mirodenii, apoi l-am pus într-un vas tremorezistent, l-am stropit cu puțin ulei de măsline și l-am pus la copt în cuptorul preîncins, neacoperit, ptr cca. 15 minute.

Am vrut să adaug și un pic de brânză rasă, așa am văzut la machedoni, dar sincer, nu a avut nevoie de nimic, doar de poftă bună ;) P.S. Nici măcar smăntâna clasică, ce o folosim noi ardelenii, la ardeii umpluți, nu i-am simțit lipsa ;)

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Rocsi 1

23.07.2018, 21:40

Cred ca sunt foarte buni! Eu daca nu mananc miel, zic pas!

Satisfyyourcravings 1

24.07.2018, 09:41

Arata tare bine si cred ca si cu branza sugerata ar fi fost gustosi 😍

dantes 1

25.07.2018, 11:05

Super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite