Baghete cu mortadella si cascaval

de angyb in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2012 | 3385 vizualizari

 

Sursa Nadina 73: http://www.bucataras.ro/retete/baghete-cu-sunca-si-cascaval-7549.html

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba
  • 15 g drojdie
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 50 ml ulei de masline
  • lapte caldut cat cuprinde
  • Umplututa :
  • 200 g mortadella feliata
  • 250g cascaval
  • lapte di mac pt uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baghete cu mortadella si cascaval:

Pentru inceput pregatim maiua din drojdie ,lingurita de zahar si un pic de lapte.Lasam la loc cald aproximativ 15 min.

Intr-un bol incapator punem faina cernuta peste care adaugam maiua , uleiul de masline si sare. Adaugam putin cate putin lapte caldut si framantam pana cand devine un aluat nelipicios .Se lasa la loc cald pana cand isi dubleaza volumul.

Dupa ce a dospit impartim aluatul in 6 parti si intindem cate o foaie peste care de pun feliile de mortadella si cascavalul taiat cubulete sau razuit. Dam capetele spre interior dupa care rulam si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem cu lapte(sau cu ou batut eu nu am avut asa ca am folosit laptele) si presaram deasupra seminte de mac.

Se pun la cuptor aproximativ 25 de minute pana cand se rumenesc .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baghete cu mortadella si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv paine impanata la cuptor