Banane prajite

de Miha in Dulciuri, 11 Oct 2010 | 16161 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 banane bine coapte (adica nu verzi)
  • 1 lingura amidon
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • esenta de vanilie
  • lapte
  • Pentru servit:
  • 50 g ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banane prajite:

Amestecam intr-un castron faina cu amidonul, zaharul (pudra de preferat), scortisoara si un praf de sare. Turnam apoi laptele rece, putin cate putin, pana obtinem un aluatul de o consistenta asemanatoare cu cea a clatitelor. Aromatizam cu vanilie si lasam aluatul sa se odihneasca 10 minute.

Bananele se decojesc si se taie felii potrivit de groase. Fiecare feliuta de banana se trece prin aluat, pe ambele parti, apoi se pune la prajit intr-o tigaie unsa cu putin ulei. Se prajesc pe ambele parti, apoi se scot pe un prosop absorbant.

Se servesc calde cu ciocolata topita.

 

TIPS-URI

1

se pot servi si pudrate cu zahar sau simple, acompaniate de o inghetata

2

feliile de banane se taie pe masura ce le prajim, sa nu se oxideze

Daca ti-a placut reteta noastra "Banane prajite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca, alune si fistic