Bezele cu crema de ciocolata

de LadyCrs in Dulciuri, 10 Noi 2012 | 7071 vizualizari

 

A facut mami ciorbita de burta azi.....si ca sa nu arunc albusurile am zis sa imi incerc norocul sa fac bezele....pe care le-am evitat de cand ma stiu intrucat in copilarie cand incerca mama sa ne faca mereu le scotea arse din cuptor! :)) Dar sunt tare fericita ca au iesit exact asa cum imi plac mie, crocante la suprafata si cremoase inauntru!

 

INGREDIENTE

  • 8 albusuri
  • un praf de sare
  • 450 g zahar
  • 250 g lapte
  • un plic crema ciocolata dr Oetker
  • 50 g nuca de cocos
  • 100 g miez nuca pisat
  • 3 linguri de zahar pudra
  • un plic glazura dr Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele cu crema de ciocolata:

Intr-un vas de sticla punem albusurile pe care le batem cu mixerul si praful de sare pana se intaresc.

Treptat adaugam zaharul si mixam pana se topeste si pana se intareste compozitia.

Intr-o tava punem hartie de copt si cu ajutorul linguritei facem gramajoare una langa alta. ( sau punem intr-o punga si gaurim..asa am facut o tava in care am pus si putin colorant albastru).

Incingem bine cuptorul..si introducem tava in mijloc la foc mic, usa cuptorului lasand-o intredeschisa. La mine procesul de coacere a durat 1 ora pentru fiecare tava ( 3 tavi, deci 3 ore :)) ).

Dupa ce s-au copt le-am scos si le-am lasat sa se raceasca. Am pregatit crema astfel: se pune laptele intr-un vas impreuna cu zaharul si praful de crema si mixam pana se intareste. Lasam 10 minute la frigider.

Dupa ce s-au racit le cuplam cate doua si punem crema intre ele...si trecem amrgine prin nuca pisata sau nuca de cocos.

Dizolvam glazura si le mazgalim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort cu blaturi din bezele