Biscuiti cu ciocolata

de marianascarlat in Dulciuri, 3 Mar 2013 | 4176 vizualizari

 

M-am hotarat sa postez mai des retete pe acest site.
De altfel intru destul de des sa vad reteta zilei sau pe cele de pe facebook, dar nu ma prea loghez ca am o parola aiurea pe care nu prea o tin minte si din comoditate nu caut agenda unde o am notata.

 

INGREDIENTE

  • 360 g faina
  • •150 g unt la temperatura camerei
  • •2 oua
  • •80 g zahar
  • •esenta de lamiie sau vanilie
  • •8 g praf de copt
  • •ciocolata amaruie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu ciocolata:

Intr-un castron, cernem faina impreuna cu praful de copt, adaugam ouale, zaharul, esenta si untul la temperatura camerei si amestecam  bine ingredientele pina vom obtine un aluat nici prea moale, nici prea tare... Puteti folosi mixerul, eu le-am amestecat cu mana. Invelim aluatul in folie alimentara  si-l bagam  in frigider pentru cel putin jumatate de ora. Eu l-am tinut mai mult de 24 de ore, pentru ca n-am avut timp de el.

Presaram un pic de faina pe masa de lucru, intindem cu sucitorul o foaie nu prea groasa si taiem biscuitii cu ce forma dorim. Din cantitatile astea mi-au iesit doua tavi de aragaz. Preincalzim cuptorul la 170 de grade si bagam pe rind tavile si le lasam cca 10-15 minute, depinde de cuptor.

Dupa ce i-am scos din cuptor i-am mazgalit cu ciocolatata amaruie pe care am topit-o intre timp cu 50 de gr de unt. Pot fi si pudrati cu ceva zahar pudra. Eu nu i-am pudrat  pentru ca mi-au placut asa. Sunt foarte buni seara rontaiti la televizor sau dimineata langa ceasca de cafea.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu stafide si ciocolata