Biscuiti sarati cu fistic, stafide si nuci

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2011 | 5539 vizualizari

 

Biscuiti sarati cu fistic, stafide si nuci. Deosebit de buni, ideali dimineata langa un iaurt sau de rontait la serviciu cand nu ai timp sa mananci.

 

INGREDIENTE

  • 50 g fistic
  • 50 g stafide rosii
  • miezul de la 10 nuci
  • 200 g telemea de vaca
  • 250 g margarina/unt
  • 400-450 g faina
  • 1 praf de nuscsoara
  • 1/2 praf de copt
  • 1 praf de boia dulce
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti sarati cu fistic, stafide si nuci:

Se amesteca toate ingredientele astfel: branza si margarina/untul date pe razatoare, fisticul curatat de coaja si taiat in 2,stafidele intregi, si prafurile.Miezul de nuca se macina marunt si se foloseste la sfarsit pentru a tavali biscuitii prin el inainte de a-i coace.

Se fac diverse forme din aluatul pregatit, bilute, triunghiuri, floricele sau grisine lungi.Se tavlesc prin nuca macinata si se aseaza pe hartie de copt intr-o tava subtire si intinsa ca suprafata.Mie mi-a ajuns aluatul pentru 2 tavi mari si lungi.Se coc la foc mediu pana se rumenesc.Sunt foarte sfaramicioase odat ce musti din ele si se topesc in gura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti sarati cu fistic, stafide si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv choux-uri cu crema de branzeturi si prosciutto