Boccelute cu visine

de alice_ciobanu in Prajituri, 25 Iul 2011 | 3195 vizualizari

 

O prăjiturică mai de casă.... cu aluat fraged şi parfumată cu nişte vişine coapte-coapte, acrişoare... pudrată cu zahăr... yummi-yummi.... numai bune la un pahar de limonadă....

 

INGREDIENTE

  • 250 gr făină
  • 150 gr unt
  • 100 ml apă
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie
  • 1 praf de sare
  • 800 gr vişine, curăţate de sâmburi
  • 6 linguri zahăr tos
  • zahăr vanilat
  • zahăr pudră pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Boccelute cu visine:

Vişinele se spală şi se curăţă de sâmburi, după care se lasă la scurs într-o strecurătoare.

Se face un aluat din făină, untul frecat în prealabil, apa adăugată puţin câte puţin, 1 ou, un praf de sare şi zeama de lămâie. Se frământă bine şi se lasă o oră să se odihnească. Se întinde apoi o foaie de 5 mm şi se taie în pătrate mari.

Vişinele scurse se amestecă cu zahărul tos şi se pun câteva pe fiecare pătrat. Apoi împachetaţi şi voi pătratul ală după cum vă pricepeţi.... ca pe-o geantă, portofel... sau bocceluţă. Nici nu conteaza foarte tare :)) Ungeţi apoi bocceluţa cu un gălbenuş de ou şi daţi la cuptor, la foc potrivit, nici prea-prea, nici foarte-foarte, timp de 40 minute.

Pudraţi-le aşa calde, tocmai ce sunt scoase din cuptor cu nişte zahăr praf.

Enjoy ...şi....Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Boccelute cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheesecake la rece