Briose cu budinca de vanilie

de Rocsi in Prajituri, 4 Sep 2013 | 11507 vizualizari

 

Briose cu budinca as servi oricand si la orice ora. Consider ca este un desert atat de bun fie ca il facem pentru cei dragi sau musafiri. Vi le recomand cu drag! Budinca este de preferat sa o pregatiti in casa, insa eu de data aceasta am ales varianta la plic chiar daca nu este cea mai buna si sunt constienta de asta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru briose:
  • 3 oua
  • 120 gr iaurt
  • 90 ml ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 lingura cacao
  • 130-140 gr faina
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita esenta de rom
  • Budinca:
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 450 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura unt
  • floricele din ciocolata pentru decor
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu budinca de vanilie:

Briosele:

Intr-un bol mixam ouale impreuna cu zaharul, pe care il punem treptat, pana devin spuma. Adaugam si uleiul in fir subtire mixand la viteza mica, apoi iaurtul. Incorporam praful de copt, cacaoa pe care o trecem prin sita si faina.

La final aromatizam compozitia cu esenta de rom. Pregatim niste forme de briose din silicon ( sau tava de briose) si le umplem pe 3/4 cu compozitia pregatita mai sus.

Le asezam intr-o tava si le introducem in cuptor. Temperatura trebuie sa fie potrivita si le lasam pana sunt bine coapte, cam 25-30 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru orice eventualitate! Cand sunt gata, le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca. Le scoatem din forme, apoi cu ajutorul unei lingurite le facem cate o scobitura.

Budinca:

Intr-un vas amestecam zaharul, praful de budinca si cateva linguri de lapte. Invartim bine cu un tel sa nu se formeze cocoloase. Restul de lapte il punem la fiert si cand da in clocot turnam amestecul de budinca. Dam focul la minim si lasam sa se ingroase. Tragem budinca de pe foc si adaugam untul. Amestecam usor cu telul si lasam 5 minute sa se racoreasca.

Umplem un pos cu budinca si cu ajutorul sau umplem gaurile ce le-am format la briose. Le decoram cu floricele din ciocolata.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu budinca de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere