Briose cu ciuperci, cascaval si salam

de Andra_Constantinescu in Aperitive / Garnituri, 14 Iul 2015 | 7993 vizualizari

 

A-nceput sa-mi placa sa fac briose, mai ales acum ca mi-am achizitionat forme de silicon. Inainte aveam o tava si puneam hartie in ea, dar nu eram multumita de cum ieseau briosele, mai ales pentru ca se lipea hartia prea tare de ele. Asa ca am aruncat tava si am cumparat forme de silicon. Vi le recomand si voua.

 

INGREDIENTE

  • Briose:
  • 300 g faina;
  • 300 ml lapte;
  • 160 g ciuperci din conserva;
  • 160 g cascaval;
  • 100 g salam;
  • 3 oua;
  • 3 linguri ulei;
  • un plic praf de copt (10 g);
  • sare.
  • In plus:
  • ulei petru prajit salamul si pentru a unge formele de briose;
  • 6 forme de briose mari din silicon;
  • Pentru decor se pastreaza putin cascaval ras, cateva ciuperci si cateva bucatele de salam prajit.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu ciuperci, cascaval si salam:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un castron se bat ouale, peste care se adauga laptele, uleiul, ciupercile clatite si scurse, cascavalul dat pe razatoarea mare si sarea.

Faina se amesteca cu praful de copt, apoi se pune peste compozitia lichida si se omogenizeaza.

Salamul se taie cubulete si se prajeste, apoi se pune in castronul cu aluat si se incorporeaza.

Formele de briose se ung cu ulei, se umplu cu compozitia rezultata si peste ele se presara cascavalul, ciupercile si salamul pastrate pentru decor. Apoi se aseaza intr-o tava si se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu ciuperci, cascaval si salam" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu brinza