Briose finlandeze - Korvapuusti

de getix in Prajituri, 2 Feb 2014 | 14435 vizualizari

 

by Laura Adamache

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat :
  • 500 g faina+
  • 250 ml lapte
  • 90 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100 g unt
  • esenta de vanilie
  • 25 g drojdie proaspata
  • Pentru umplutura:
  • 100 g unt
  • 2 linguri nutella
  • 100 g nuca tocata si prajita
  • pentru uns :
  • un galbenus de ou + 2 linguri lapte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose finlandeze - Korvapuusti:

Se cerne  faina. Oul se bate  putin. Peste laptele incalzit  se pune zaharul, zaharul vanilat, esenta si oul batut. Drojdia se dizolva in lapte.  

Cantitatea de lichid se pune peste faina si amestecam usor cu lingura. Se adauga  si untul moale,  apoi se framanta  aluatul cu mana. Daca aluatul mai cere faina, mai punem pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim aluatul apoi il lasam  la crescut, pentru cca. 45 min.

Dupa ce a crescut, se intinde o foaie dreptunghiulara de cca 5 cm. grosime. Se unge foaia cu untul moale, peste care  intindem nutella incalzita in prealabil (cam 2 secunde la microunde). Presaram nuca maruntita si prajita si taiem  aluatul in jumatate.

Rulam prima jumatate,  apoi taiem din rulou bucati  in forma de trapez. La fel procedam  si cu cealalta jumatate de aluat ( rulam apoi taiem ) .

Fiecare  rulou-trapez, se preseaza cu coada unei linguri de lemn, pe jumatate.

Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam briosele  si lasam la crescut pentru cca.15-20 min. 

Inainte de a le introduce la cuptor pentru 15-20 min., le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu laptele.

 Ies foarte pufoase !

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose finlandeze - Korvapuusti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cu banana si ciocolata