Briose Raw

de adnia in Prajituri, 2 Ian 2013 | 4151 vizualizari

 

V-am mai spus ca sufar cumplit dupa un cuptor, nu? Ei bine, dar asta nu ma impiedica sa gasesc retete de dulciuri (nelipsite din viata si bucataria mea) fara foc...sunt extrem de rapid si usor de facut, sunt gustoase, foarte satioase si sanatoase. Am impuscat mai multi iepuri deodata, ce mai:)

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • -fructe uscate (eu am folosit din productia proprie: piersici, pere, praf de pere, prune,pudra de mere)
  • -putina miere (dupa gust) sau siropuri (ce aveti prin casa--ideal ar fi cel de agave)
  • -pudra de migdale
  • -pudra de cocos
  • -putina pudra de psyllium, ca sa lege compozitia (optional)
  • -extract de vanilie (eu l-am folosit pe cel facut de mine)
  • -putina cacao (sau, si mai bine, pudra de roscove--buna pt. copii, ca sa nu-i agitam , dar si pt.persoanele cu intoleranta la cacao/cofeina)
  • -arome,optional
  • -fructe proaspete sau congelate, pt decor (eu am avut fructe de padure culese din curte)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose Raw:

Se lasa fructele uscate la hidratat cateva ore (eu le-am lasat peste noapte, ca sa fiu sigura:))

Se maruntesc si se pun in blender impreuna cu toate celelalte ingrediente (eu le-am pus toate la ochi, in functie de cum se forma pasta in blender)...daca vi se pare ca "aluatul" care se formeaza este prea sfaramicios se adauga putina apa, daca dimpotriva, este prea moale, se adauga masa uscata (pudra de migdale, psyllium, fulgi de cocos). Se scoate bila de aluat intr-un vas si se lasa deoparte. Intre timp se unge o forma de silicon cu foarte putin ulei (eu am folosit ulei de migdale, dar se poate utiliza orice ulei neutru), apoi se preseaza cu degetele compozitia obtinuta anterior in forme, dupa care se dau la rece cca 2 ore. Se scot din forme foarte usor, se decoreaza cu fructe si se serveste.

Enjoy!

P.S. eu am descoperit ca baiatul meu le adora, eu la fel...si sunt fericita ca pot sa-i ofer un dulce sanatos si fara sa-mi fac griji ca mananca prea mult (practic e imposibil, deoarece sunt foarte satioase)!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose Raw" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose finlandeze - Korvapuusti