Bruschete cu ciuperci

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 22 Aug 2013 | 5436 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cutie ciuperci sau 200 gr ciuperci proaspete
  • 1 caciulie usturoi
  • 1 rosie
  • 2 linguri ulei de masline
  • paine ( 6 felii)
  • 50 g unt
  • o jumate pahar de vin
  • sare
  • patrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschete cu ciuperci:

Pregatim ciupercile :

Desfacem conserva si o scurgem de zeama (daca sunt ciuperci crude atunci le curatam sau spalam si le taiem ) , le lasam la stors intr-o strecuratoare . Usturoiul il curatam si tocam marunt .

Intr-o tigaie punem la incins untul cu 1 lingura ulei de masline ( se pune putin ulei peste unt ca sa nu se arda ), si adaugam usturoiul. Le lasam putin sa iasa aroma din usturoi si punem ciupercile. Asezonam cu sare si piper si punem vinul alb .

Lasam sa scada putin, timp in care punem painea la prajit (eu am pus-o in cuptor) ,  si decojim rosia (o tinem putin in apa fierbinte ; in acest fel se decojeste mai repede si ramane toata pulpa ) , o taiem cubulete si o adaugam peste ciuperci.

Mai lasam pe foc sa fdea cateva clocote si punem verdeata.

Painea prajita o ungem cu restul de ulei de masline , se poate da si cu usturoi (un catel de usturoi se freaca painea ) si pe ea punem compozitia din ciuperci.

 

Cu drag va urez POFTA BUNA !!!!

 

TIPS-URI

1

Daca sunt ciuperci proaspete timpul de preparare poate fi mai mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschete cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

anca_rm 1

26.08.2013, 10:40

va multumesc tuturor pentru apreciere

FlaviaD 1

27.08.2013, 20:41

Imi plac tare mult bruschettele tale si sunt si foarte frumusele, iar varianta cu ciuperci mi se pare tare reusita

anca_rm 1

20.09.2013, 13:49

Flavia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Bruschete cu ciuperci