Bruschete cu ton si masline

de Rocsi in Peste, 17 Dec 2016 | 12686 vizualizari

 

O gustare simpla ce poate fi servita in orice moment al zilei sau, de ce nu, poate fi pregatita si pentru masa de sarbatori. Voi mai puteti adauga putin parmezan ras pentru un plus de savoare. Eu le-am pregatit pentru aceste zile in care a fost dezlegare la peste si le-am vrut de post.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 bagheta paine
  • 150 gr ton bucati in ulei
  • 5-6 masline fara samburi
  • 3 rosii uscate in ulei
  • 2 crengute patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bruschete cu ton si masline:

Scoatem tonul din conserva, dar scurgem inainte tot uleiul. Cu furculita, il facem bucatele mici. Maslinele le taiem cubulete mici, rosiile uscate le tocam marunt. Le incorporam peste ton. Dam gust cu sare si piper, apoi punem patrunjelul verde tocat marunt.

Bagheta o taiem felii potrivite.
Incingem o tigaie grill, rumenim bucatile de bagheta pe ambele parti, apoi le punem pe un platou.
Usturoiul il curatam si cu el, frecam feliile de bagheta rumenita. Deasupra punem din amestecul de ton cu masline, apoi servim.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bruschete cu ton si masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu ton, iaurt si faina de gris