Budinca de cartofi la cuptor cu salau si ardei

de ela in Aperitive / Garnituri, 8 Feb 2012 | 10062 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1kg cartofi
  • 250gr file salau de nil
  • 1ardei rosu gras
  • 1fir praz
  • 4oua
  • 6linguri telemea de vaca
  • 4linguri smantana
  • ulei
  • condiment de peste
  • condiment pt cartofi
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de cartofi la cuptor cu salau si ardei:

 

Taiem bucati mai mici fileul de peste si il ungem cu un sos facut din putin condiment pentru peste si o lingura de ulei.Lasam la marinat.

Curatam cartofii,ii spalam si ii taiem cubulete.Ii punem la fiert in apa cu sare 10minute,la foc potrivit(din momentul in care incepe apa sa fiarba).Se pun la scurs.Peste ei punem putin ulei si condimente pentru cartofi si amestecam usor.

Curatam ardeiul si il taiem fasii,taiem prazul rondele si punem totul peste cartofi si amestecam bine.Punem compozitia intr-un vas termorezistent si dam la cuptor,la foc potrivit 15minute,Scoatem si punem pestele peste cartofi si mai dam la cuptor 20minute.

Telemeaua o dam pe razatoare si o amestecam cu smantana si ouale(eu am batut albusurile separat si apoi le-am amestecat cu galbenusurile si smantana si nu am facut bine,pentru ca compozitia a fost prea groasa si nu a intrat intre cartofi,asa ca este mai bine sa le amestecam intregi cu smantana si telemeaua).Scoatem vasul din cuptor si punem deasupra compozitia cu ou si mai dam la cuptor pana budinca se rumeneste frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de cartofi la cuptor cu salau si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi unguresti