Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde

de Panacris in Fructe de mare, 18 Iun 2019 | 3274 vizualizari

 

 
O noua idee pentru o salată de vară, sățioasă, tot cu bulgur dar aromatizată cu fructe de mare! ;)

 

INGREDIENTE

  • Bulgur SanoVita cca. 250 g,
  • Apă rece cca. 500 ml,
  • Sare Himalaya SanoVita 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
  • Ceapa verde 1 legătură,
  • Lămâie 1-2 bucăți,
  • Midii din conservă cca. 100 g,
  • Tentacule de caracatiță în ulei cca. 100 g.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde:

Apa rece se pune la fiert împreună cu sarea la foc rapid cca. 10 minute. După ce clocotește, se răstoarnă peste bulgur într-un vas încăpător și se lasă acoperit, până ce se absoarbe tot lichidul.

După ce bulgurul a absorbit tot lichidul se adaugă: ceapa verde curățată, tocată mărunt, midiile și tentaculele  de caracatiță, scurse de uleiul din conservă, zeama celor două lămâi.

Se asezonează de sare și piper, apoi se amestecă ușor, până ce se încorporează toate ingredientele.

Salata obținută se lasă le rece minim 15 minute până la servire.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paella valenciana