Calamari prajiti si creveti cu patrunjel

de Alina26 in Fructe de mare, 23 Iul 2013 | 4880 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200g calamar
  • 50g faina
  • ulei pentru prajit(floarea soarelui)
  • sare
  • 300g creveti gri
  • 6 fire de patrunjel verde
  • 1/2 pahar de vin alb
  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Calamari prajiti si creveti cu patrunjel:

1.Am spalat calamari si i-am pus pe un servetel sa absoarbe apa.Am pus tigaia la incins cu ulei .

2.Am pus faina intr-un castron.Am dat calamari prin faina si apoi intr-o sita pe care am scuturat-o ca sa iasa excesul de faina.I-am pus in tigaie si i-am prajit cam 6-7 min pe fiecare parte.

3.Am spalat creveti,i-am pus la scurs.Am incins o tigaie cu putin ulai de masline si un catel de usturoi,pe care l-am scos.

4.Am adaugat creveti pana si-au schimbat culoarea.Am pus vinul,l-am lasat sa se evapore si sa scada toata zeama.Am adaugat patrunjelul tocat marunt si sare.Am mestecat si am stins focul.

Serviti cu lamaie si salata  verde.

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Calamari prajiti si creveti cu patrunjel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu paste si smantana