Capama greceasca de iepure

de Andra_Constantinescu in Iepure, 23 Apr 2015 | 4347 vizualizari

 

Reteta am luat-o dintr-un ziar. Este o mancare extraordinara, cu o explozie de arome. Data viitoare cred ca o sa incerc si cu carne de pui.

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de iepure de casa;
  • o lingura de boia de ardei dulce;
  • sare;
  • 350 ml supa de legume;
  • 50 ml ulei;
  • 120g ceapa verde;
  • 120g usturoi verde;
  • 200g rosii decojite;
  • o jumatate de pahar de vin;
  • o legatura marar;
  • o legatura patrunjel.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Capama greceasca de iepure:

Se portioneaza carnea, se spala, se adauga sare si boia de ardei dulce, dupa care se inabuse in ulei cu putina supa. 

Se curata ceapa si usturoiul, se spala, se taie bastonase, dupa care se adauga in vasul cu carne, impreuna cu rosiile decojite si taiate in felii si supa de legume ramasa. Se acopera vasul cu un capac si se lasa ingredientele sa se inabuse in continuare, la foc mediu, in jur de 30 de minute sau pana cand carnea este patrunsa, adaugandu-se apa daca sosul scade. 

La sfarsit se pune vinul si verdeata tocata marunt si se mai lasa la foc mic cateva minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Capama greceasca de iepure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Iepure la cuptor