Carnati de casa

de mihasara in Porc, 2 Dec 2015 | 6785 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
    • 1 kg pulpa de porc
    • 300 g carne de vita
    • 300 g slanina
    • 6 catei usturoi
    • 1 lingura rasa sare
    • 1 lingura piper
    • 1 lingura boia dulce de ardei
    • jumatate de lingura de boia iute de ardei- sau mai putin-dupa preferinta.
    • 100ml supa de oase sau apa
    • mate subtiri de porc
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carnati de casa:

Mod de preparare:

  1. Tocam carnea de porc si de vita iar la sfarsit tocam slanina.
  2. Amestecam carnurile cu slanina si condimentam cu cele de mai sus, dupa gust.
  3. Punem si supa si amestecam bine.
  4.  Carnatii, dupa ce se usuca vor deveni mai sarati si trebuie sa avem grija cata sare adaugam.
  5. Amestecam  si cu usutroiul  zdrobit foarte bine si pregatim membranele animale(mate).
  6. Spalam matele sub un jet de apa rece, apoi le punem intr-un vas si le acoperim cu apa calduta.
  7. Scurgem matele si le introducem pe accesoriul pentru carnati,pe care l-am atasat masinii de tocat carne, uns cu putin ulei daca vrem sa alunece mai usor.
  8. Umplem matele cu amestecul pentru carnati, fara a le umple prea mult, sa  nu crape dar nici sa fie prea goale.
  9. Portionam membranele umplute  in bucati de aproximativ 15 cm si rasucim canatii.
  10. Cand terminam de umplut o membrana, eu pun ambele capete unul langa celalalt si le leg, asa imi este mai usopr sa-i pun la uscat si la afumat.
  11. Ii las minim cateva ore la uscat la aer, dupa care, jumatate din cantitate o pun la congelator iar cealalta jumatate o pun la afumat.

TIPS-URI

1

Sunt geniali atat prajiti cat si afumati sau la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Carnati de casa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Bunica 1

02.12.2015, 17:43

Buni,buni!

mirela0911 1

02.12.2015, 20:18

Cel mai bun!

Rocsi 1

02.12.2015, 20:34

Foarte buni sunt!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Carnati de casa